Hvor ble sola av?

Vi hadde så fint og varmt vær, men det ble det brått slutt på i helgen. Sol og varme ble til sludd og regn, og vinterskoene ble ikke ryddet bort likevel. Men, når det ser slik ut ute:
er det godt å kunne ha det som dette inne:

Jeg tester ut et nytt garn, Semilla cablé, og benytter samtidig anledningen til å se hvor mye jeg husker fra høstens minikurs i hakking. Hvis jeg får det til, og ikke går lei, blir dette etter hvert til et sjal.

Posted in Blogg | Tagged , , | Leave a comment

Knappepynt

Man tager en hekleblomst…

…og en porselensknapp…

… og syr dem fast.

Vips – veskepynt.
Med en sikkerhetsnål eller brosjenål bak, får man en enkel og flyttbar nål til jakker, sjal eller andre steder man vil pynte opp.

Garn: dobbel tråd Semilla fino, farge 109
Heklenål: nr 4
Knapp: nostalgiknapp fra Snella & Petronella

Posted in Blogg | 1 Comment

Reklame, søppel og “søppel”

I helgen var vi på hytta, for første gang etter jul. Hytta kan i og for seg brukes hele året, men det er tungvint å komme dit om vinteren. Noe med sjarmen med hytte (synes jeg) er at ting tar litt lenger tid enn hjemme. For all del, jeg er superfornøyd med at vi nå har strøm, og slipper å komme til en iskald og rå hytte fredag kveld. Men et par minutters gang til bilveien, og et lite stykke å gå til postkasse og søppelkasse, er helt i orden.

Jada, vi har postkasse på hytta. Det er veldig sjelden vi får post, men det hender vi omadresserer avisen om sommeren. Til gjengjeld får vi mengder med reklame i kassen. Klistremerket med “Nei takk til uadressert reklame” er visst veldig enkelt å overse, så dermed var kassen – bokstavelig talt – stappet fullt med mer eller mindre gode tilbud fra de siste fire månedene. Rett til papirsøpla med den. Og oppi papirsøppelkassen lå det noe spennende… Vi trodde først det var et par ukeblader, men det viste seg at noen hadde dumpet en hel mengde blader. Dilla, Magnolia, Hjemmet, Kreavtive Kvinder, Burda style, Anna, Mollie Makes – alle så ut til å være uleste, noen lå til og med innpakket i plasten sin.

Det er  vel egentlig unødvendig å fortelle at jeg bar med meg en hel bunke ned igjen til hytta? Bladene var hovedsaklig fra årsskiftet, og flere av dem hadde jeg tittet på i kiosken uten å kjøpe. Den beste overraskelsen var nok danske Kreative Kvinder, der fulgte det nemlig med et DIY-magasin som heter Sallys, som jeg ikke har sett før. Noen av bladene ble med hjem, resten skal jeg kose meg med på hytta framover.

Det lønner seg altså å holde øynene åpne, selv når man kaster søppel…

Posted in Blogg | Tagged , | 1 Comment

Ombygging

Jeg holder på å gjøre om litt på bloggen, så hvis du synes ting hopper og spretter, er det ikke deg. Det er meg.

Posted in Blogg | Leave a comment

Trekning

Da har mandagen kommet, og med hjelp fra min gode venn Random har jeg trukket vinneren av maskemarkørene.
37 la igjen kommentar, og vinneren ble nr 2 – som er Eva Anita Nilsen. Gratulerer!

Posted in Blogg | Leave a comment

Leketøy for større barn

Printe, skjære, laminere, pakke – det er omtrent slik det foregår når jeg lager pulsvarmerpakker.
Oppskriftene med diagram har jeg laget på pc’en, og når de er skrevet ut må de skjæres til før de kan gå gjennom lamineringsmaskinen. Ganske morsom sak, den maskinen – man putter inn et ark i en matt plastlomme og ut kommer en blank og fin oppskrift som kan være med i veska. Min tar ark opptil A4-størrelse, så den kan fint brukes til barnetegninger som skal tas vare på, fotografier og mer. Ville har sett potensialet, så det foreligger noen halvferdige planer om gaveproduksjon. Selv om det er lenge til jul, er det jo stadig bursdager. En fin tegning i A5-format er for eksempel utmerket til kort.

Når oppskriftsarkene har kjølt seg litt ned (det er ikke uten grunn at små barnefingre har forbud mot å røre maskinen, det er varmt!) og ligget i press en liten stund, får de selskap av garn og perler i en lynlåspose. Og så er de klare for den store strikkeverden der ute…

Posted in Blogg | Tagged , , , | 1 Comment

Bloggtrekning!

Garnkurven har fått 3500 følgere på facebook – det er jammen mange! Siden jeg har kost meg med å lage maskemarkører den siste uka, har jeg tenkt å feire med å gi bort et sett. Settet ser du under, det består av ti markører med porselensdyr. Markørene har en ring til å tre på strikkepinnen, slik at det er lettere å holde styr på økninger/fellinger, omgangsstart osv. Alt du trenger å gjøre for å bli med på trekningen, er å legge igjen en kommentar under dette innlegget. Mandag 24.mars trekker jeg en heldig vinner som får maskemarkørene i posten. Inviter gjerne fler til å bli med trekningen – blir det mange, kan det være jeg trekker en gave til…

Posted in Blogg | Tagged , | 37 Comments

Dagens eksperiment

For en stund siden fikk jeg inn refleksgarn i Garnkurven. Planen har lenge vært å prøve det ut, men det var dette forholdet mellom prosjektplaner og antall timer i døgnet. Fler som har problemer med det, kanskje? Nå har jeg laget første prøvelapp, og det er jo nesten verdt å blogge om i seg selv. Jeg er ikke særlig flink til å lage prøvelapper, men denne gangen var det ingen tvil. Jeg lurte nemlig på hvordan garnet ville klare seg om jeg tovet det sammen med ullgarn, og det er grenser for hvor mye arbeid og garn jeg vil bruke på noe jeg ikke har den minste anelse om hvordan blir. Restegarn fra vinveskestrikking og tykt (0,8 mm) refleksgarn ble slik før toving:

Tatt uten blitz.

Tatt med blitz.

Og slik ble lappen etter en runde i vaskemaskinen på 60 grader:

Uten blitz.

Med blitz.

Det er ingen tvil om at reflekstråden virker, i hvert fall. Og i og med at den skal tåle vanlig vask på 40 grader, er det ingen stor overraskelse at den overlevde én vask på 60. Men den er ikke det minste elastisk, så ullgarnet klarte ikke å trekke den sammen. Dermed ble det små løkker av refleksgarn hengende ut av lappen. I grunnen en stilig effekt, til sitt bruk. Til mitt bruk blir det refleksgarn i ting som ikke skal toves, tror jeg.

Posted in Blogg | 1 Comment

Fler markører

Mens jeg ventet på at Ville skulle bli klar til å legge seg (og bli lest for) i går kveld, begynte jeg på to nye sett med maskemarkører. Disse marihønene falt jeg pladask for da jeg fant dem, og i disse OL-tider passet det jo fint med en slags regnbuefarget flokk. Ute er det (igjen) varmegrader, gangveiene begynner å bli bare og sola titter fram fra tid til annen. Det er ikke tvil, det går sakte – men sikkert – mot vår.

Posted in Blogg | Leave a comment

Februarpussel

Det har vært en merkelig uke, værmessig sett. Først ble det mildvær, så snødde det, og i dag har vi hatt både regn og snø. Det er vel slik det er når man bor akkurat på snøgrensa… Ville må veksle mellom regntøy og bobledress for tiden, hun hadde nok helst sett at det var minusgrader og snø hele tiden – aking og skigåing er populære aktiviteter i friminuttene for tiden. Jeg skjønner henne godt, det er moro i akebakken – og det er ikke uten grunn at hun har rattkjelke med plass til mamma bakpå.

Det er ikke til å stikke under en stol at det også er ganske hyggelig å sitte inne og se på snøværet fra et varmt og godt arbeidsrom, gjerne med en kopp te og et strikketøy. For tiden er det både sjal, votter og pulsvarmere på pinnene – jeg liker å ha noe å veksle mellom. De siste ukene har jeg også laget endel maskemarkører, det er koselig puslearbeid. I tillegg til dyrene i forrige innlegg, har jeg laget noen andre sett, blant annet med blomster:

Eplabiter (en samarbeidsside med selgere på epla.no) er full av liv om dagen. Hvis du ikke allerede følger siden på facebook vil jeg anbefale at du begynner nå, der dukker det opp mange flotte ting! Noen av de dyktige damene har laget lister med både morsdags- og Valentintema. Disse pulsvarmerne er mitt bidrag til sistnevnte:

Ryktene sier at OL starter for fullt i kveld. Jeg tviler på at det blir det store engasjementet her i heimen, men langrenn er et greit følge til strikketøy og te. Jeg har ambisjoner om å få ferdig både sjal og pulsvarmere i løpet av de nærmeste dagene, så det er bare å henge i.

God helg!

Posted in Blogg | 1 Comment