Det kribler i fingerene

Det er det samme hver vår – jeg vil ut og jobbe i hagen. Problemet er bare at jeg har en ganske liten, og veldig bratt, hageflekk på den ene siden av huset, og en liten todelt gressplen på den andre. Med andre ord er det ikke rom for de helt store utfoldelsene, i hvert fall ikke når jeg ikke helt vet hvor jeg skal starte for å utnytte plassen bedre.

I år satser vi derfor først og fremst på planter i krukke, og kanskje i pallekarm etter hvert. Ville og jeg har sådd frø, og har nå seks små tomatplanter i hver sin lille plastpotte.I tillegg har Ville sådd blomster på SFO. Hun husker ikke hva slags det er , men jeg lurer på om det er tagetes som har slike blader? Den står i hvert fall i en melkekartong og venter på litt bedre plass.

På dagtid får de lov å lufte seg i det nye minidrivhuset jeg har kjøpt:

Det er ikke det mest solide (det er vel grenser for hva man får for snaue 1500,- på Hageland), men jeg tenker det holder til mitt bruk.  Med litt flaks blir det egendyrkede tomater i år!

Posted in Blogg | Tagged , | 2 Comments

Nye sokker til mannen

Mannen i huset  hintet om at han godt kunne tenke seg et par sokker til, i passe tynt ullgarn, og jeg var ikke så vond å be. Sokker passer godt til å strikke i sola på hytta, så den første var ferdig etter påskeferien. Den andre kom tuslende litt etter hvert, og ble ferdig sist helg.

Noen vitale tall:
Jeg la opp 68 masker til vrangborden, og strikket den ca 20 cm lang. Etter hælen felte jeg til 64 masker, og strikket til ca 42-44 i størrelse. Jeg hadde igjen 24 gram garn, så det hadde nok fint holdt til sokker i 46.

Sokkene er strikket på pinne 2.75 i Regia stripe collection, fargen heter Shadow Stripe.
(Jeg har ikke gjort noe for å få fargemønsteret til å bli likt på sokkene, så det er helt tilfeldig at de ble nesten like.)

Posted in Blogg | Tagged , , | 1 Comment

Velkommen, Vegan Yarn!

For mange er strikking og andre håndarbeider ikke bare noe man gjør for moro skyld, men også et mottrekk mot en del av den forbrukskulturen vi har. Billige klær produsert under elendige forhold, skumle kjemiske stoffer – dere vet hva jeg mener, ikke sant? Heldigvis finnes det noen som trekker i riktig retning:

Garnkurven har fått en ny leverandør, denne gangen fra Canada. Vegan Yarn er et lite firma med fokus på økologi og etikk. Alt garn håndfarges av Heidi Braax, og både garn og farger er uten animalske produkter.

Med deres egne ord:

Each batch is made with care and attention using low-impact dyes, or natural plant-based dyes. We choose only what we think are the best quality fibres and choose Certified Organic and Fair Trade whenever possible. Our plant dyes come from fair trade cooperatives around the world, usually run by women. We feel strongly about practicing non-violence in all aspects of our lives, so that includes where our materials come from and how they are made. We use plant fibres, and avoid oil-based synthetics whenever possible. Our products never contain wool, silk, hair, shell, insect or any other animal product. Ever.

I første omgang har vi fått inn to typer garn – Alnilam og Bellatrix. Alnilam er et mellomtykt (Worsted) garn, med strikkefasthet på 20 masker pr 10 cm. Det består av 51% økologisk dyrket bomull og 49% bambus. Bellatrix er tynnere (lace), med ca 410 meter pr 100 gram, og i 100% bambus.

Posted in Blogg | Tagged , , , , , , | 1 Comment

Hvor ble sola av?

Vi hadde så fint og varmt vær, men det ble det brått slutt på i helgen. Sol og varme ble til sludd og regn, og vinterskoene ble ikke ryddet bort likevel. Men, når det ser slik ut ute:
er det godt å kunne ha det som dette inne:

Jeg tester ut et nytt garn, Semilla cablé, og benytter samtidig anledningen til å se hvor mye jeg husker fra høstens minikurs i hakking. Hvis jeg får det til, og ikke går lei, blir dette etter hvert til et sjal.

Posted in Blogg | Tagged , , | Comments Off

Knappepynt

Man tager en hekleblomst…

…og en porselensknapp…

… og syr dem fast.

Vips – veskepynt.
Med en sikkerhetsnål eller brosjenål bak, får man en enkel og flyttbar nål til jakker, sjal eller andre steder man vil pynte opp.

Garn: dobbel tråd Semilla fino, farge 109
Heklenål: nr 4
Knapp: nostalgiknapp fra Snella & Petronella

Posted in Blogg | 1 Comment

Reklame, søppel og “søppel”

I helgen var vi på hytta, for første gang etter jul. Hytta kan i og for seg brukes hele året, men det er tungvint å komme dit om vinteren. Noe med sjarmen med hytte (synes jeg) er at ting tar litt lenger tid enn hjemme. For all del, jeg er superfornøyd med at vi nå har strøm, og slipper å komme til en iskald og rå hytte fredag kveld. Men et par minutters gang til bilveien, og et lite stykke å gå til postkasse og søppelkasse, er helt i orden.

Jada, vi har postkasse på hytta. Det er veldig sjelden vi får post, men det hender vi omadresserer avisen om sommeren. Til gjengjeld får vi mengder med reklame i kassen. Klistremerket med “Nei takk til uadressert reklame” er visst veldig enkelt å overse, så dermed var kassen – bokstavelig talt – stappet fullt med mer eller mindre gode tilbud fra de siste fire månedene. Rett til papirsøpla med den. Og oppi papirsøppelkassen lå det noe spennende… Vi trodde først det var et par ukeblader, men det viste seg at noen hadde dumpet en hel mengde blader. Dilla, Magnolia, Hjemmet, Kreavtive Kvinder, Burda style, Anna, Mollie Makes – alle så ut til å være uleste, noen lå til og med innpakket i plasten sin.

Det er  vel egentlig unødvendig å fortelle at jeg bar med meg en hel bunke ned igjen til hytta? Bladene var hovedsaklig fra årsskiftet, og flere av dem hadde jeg tittet på i kiosken uten å kjøpe. Den beste overraskelsen var nok danske Kreative Kvinder, der fulgte det nemlig med et DIY-magasin som heter Sallys, som jeg ikke har sett før. Noen av bladene ble med hjem, resten skal jeg kose meg med på hytta framover.

Det lønner seg altså å holde øynene åpne, selv når man kaster søppel…

Posted in Blogg | Tagged , | 1 Comment

Ombygging

Jeg holder på å gjøre om litt på bloggen, så hvis du synes ting hopper og spretter, er det ikke deg. Det er meg.

Posted in Blogg | Comments Off

Trekning

Da har mandagen kommet, og med hjelp fra min gode venn Random har jeg trukket vinneren av maskemarkørene.
37 la igjen kommentar, og vinneren ble nr 2 – som er Eva Anita Nilsen. Gratulerer!

Posted in Blogg | Comments Off

Leketøy for større barn

Printe, skjære, laminere, pakke – det er omtrent slik det foregår når jeg lager pulsvarmerpakker.
Oppskriftene med diagram har jeg laget på pc’en, og når de er skrevet ut må de skjæres til før de kan gå gjennom lamineringsmaskinen. Ganske morsom sak, den maskinen – man putter inn et ark i en matt plastlomme og ut kommer en blank og fin oppskrift som kan være med i veska. Min tar ark opptil A4-størrelse, så den kan fint brukes til barnetegninger som skal tas vare på, fotografier og mer. Ville har sett potensialet, så det foreligger noen halvferdige planer om gaveproduksjon. Selv om det er lenge til jul, er det jo stadig bursdager. En fin tegning i A5-format er for eksempel utmerket til kort.

Når oppskriftsarkene har kjølt seg litt ned (det er ikke uten grunn at små barnefingre har forbud mot å røre maskinen, det er varmt!) og ligget i press en liten stund, får de selskap av garn og perler i en lynlåspose. Og så er de klare for den store strikkeverden der ute…

Posted in Blogg | Tagged , , , | 1 Comment

Bloggtrekning!

Garnkurven har fått 3500 følgere på facebook – det er jammen mange! Siden jeg har kost meg med å lage maskemarkører den siste uka, har jeg tenkt å feire med å gi bort et sett. Settet ser du under, det består av ti markører med porselensdyr. Markørene har en ring til å tre på strikkepinnen, slik at det er lettere å holde styr på økninger/fellinger, omgangsstart osv. Alt du trenger å gjøre for å bli med på trekningen, er å legge igjen en kommentar under dette innlegget. Mandag 24.mars trekker jeg en heldig vinner som får maskemarkørene i posten. Inviter gjerne fler til å bli med trekningen – blir det mange, kan det være jeg trekker en gave til…

Posted in Blogg | Tagged , | 37 Comments